Logga in

Please enter your email below and we will send you a new password.

Sign in with

Other Login
läser in...

Kloka råd till dig som skall resa med e-cigaretter & e-juice

Flyga med e-cigaretter

Att åka på semester kan vara ett stressmoment i sig, framförallt med om du skall flyga dit. Vad gäller när du skall resa med e-cigaretter och ta med dig både hårdvara och e-juicer på planet? Här förklarar vi vad du bör tänka på när du flyger med e-cigaretter.

E-cigaretter och e-juice är tillåtet att ha med på flygplan, om du:
- Har alla former av hårdvara i handbagaget (förbud mot att checka in hårdvara)
- Har e-juice som är max 100ml i handbagaget (större flaskor skall checkas in)
- Har max 1000ml e-juice i handbagaget (mer e-juice skall checkas in)


« Klicka här för att läsa vanliga produktfrågor

Får jag ta med e-cigaretter på flyget?

- Det får du absolut, du måste dock ha all din hårdvara i handbagaget eller på dig (hårdvara får aldrig checkas in). Som vanligt gäller 100ml per flaska (totalt 1000ml) i försluten 1000ml genomskinlig påse i handbagaget eller på dig, har du mer e-juice måste du checka in det. Ta gärna med dig egna e-juicer om du inte vill flänga runt efter e-juicer när du landat.

Hur packar jag bäst?

- Det optimala är att förvara allt i en skyddsväska i stil med Kbag från Coil Master som är en vadderad väska med remmar så allt kan spännas fast. En gammal kameraväska eller liknande vadderad väska fungerar också såklart. 

- Tänk på att det är viktigt att du reser säkert, förvara gärna dina batterier i en skyddslåda (battery case) under hela resan.

Köp Kbag 
Köp skyddslådor till dina batterier

Kommer min e-cigg att läcka på grund av förändrat lufttryck i kabinen?

Absolut, om du inte tänker efter före. Eftersom lufttrycket i kabinen förändras under flyget kan vätska expanderas (och få flaska/tank att läcka) bör du tänka på följande:

- Ta inte med fulla flaskor e-juice, det måste finnas utrymme för vätskan att expandera.

Förvara e-juice i en försluten plastpåse.

Fyll inte på din tank innan du flyga.

Har du e-juice i din tank på flyget så stäng luftflödet.


Kan jag checka in min hårdvara i bagaget, måste jag ha det i handbagaget?

Nej, det tillåter inga flygbolag. Det har förekommit att batterier i e-cigaretter har börjat brinna i bagageutrymmet och av den anledningen kräver alla flygbolag att e-cigaretter tas i handbagaget, batterier i synnerhet.

Vad säger SAS, Norwegian, easyJet osv. om e-cigaretter?

Det är en bra fråga, alla bolag har olika policys så vi rekommenderar dig till att läsa vad det flygbolag som du ska resa med har för policy.

Det som samtliga bolag har gemensamt är att hårdvara måste vara i handbagaget. Klicka nedan för att läsa mer vad respektive flygbolag har för policy kring e-cigaretter:

British Airways
- Easyjet
Finnair
Lufthansa
KLM
Norwegian
Ryanair
- SAS
SWISS

Bör jag stänga av min e-cigarett på flyget?

Det kan vara en god idé, du vill inte ha en e-cigarett som av nån anledning fyrar av i fickan eller i väskan. För att vara på den säkra sidan se till att plocka ut batterierna och transportera dom i en skyddslåda.

I vilka länder är det olagligt att vejpa?

Många frågor oss om det verkligen är olagligt att vejpa i Thailand, och tyvärr är det väldigt olagligt. Det finns väldigt trista historier om både böter och fängelsestraff, så ta inte med din e-cigarett till Thailand.

Det finns också många andra länder som också har förbjudit e-cigaretter, en uppdaterad lista över länder med förbud mot e-cigaretter finns här: https://vaping360.com/rules-laws/countries-where-vaping-is-banned-illegal/. Se till att slänga ett öga på den listan innan du reser.

Får jag vejpa på planet, eller på toaletten?

Nej det får du inte, det kan medföra samma konsekvenser som om du skulle rökt en cigarett. Du får inte heller vejpa på toaletten, tänk på att detektorerna där inte bara reagerar på röken från en cigarett utan på förändringar i luften. Larmet kan utlösas av hårspray och torrschampo, så du kan absolut utlösa röklarmet genom att vejpa.