Logga in

Please enter your email below and we will send you a new password.

Sign in with

Other Login
läser in...

Blanda egen e-juice, hur går det till egentligen?


DIY Ejuice
DIY E-juice är kort och gott benämningen för e-juice du blandar själv. Den färdiga e-juicen (eller shortfillen) består av samma typ av essenser som du kan köpa direkt från oss, och blanda själv. Många tycker det är skitkul att blanda egen e-juice, det är inte heller så svår som det kan uppfattas vid först anblick. Börjar du blanda själv kommer du dessutom spara en rejäler hacka på kuppen.

Självklart kan du här på eSmokes.se köpa allt du behöver för att blanda egen e-juice


« Gå tillbaka till vanliga produktfrågor.

Hur blandar jag min egen DIY e-juice?

Här följer en liten kort guide (verkligen superkort, egentligen inte guide alls alls.. men ändå..) för hur du blandar din egen e-juice.

Hur blandar jag ejuice?

Du behöver:
- Basvätska: 100% VG, 100% PG eller VPG som består av PG/VG: 30/70%.
- Kringutrustning: Pipetter, flaskor och sprutor för dosering.
- Essenser: Du behöver olika mängd till dina mixar avhängigt på vilket märke du använder då alla essenser är olika koncentrerade. Alternativt så använder du färdigmixade essenser i stil med Big Mouth.

När du har inhandlat alla nödvändiga komponenter är det dags att blanda. Vi rekommenderar starkt att du utgår ifrån något recept och blandar efter dess anvisningar. När du väl har blandat din e-juice behöver du steepa och breatha den.

Inspiration:
- På Facebook finns även en fantastiskt bra grupp som samlat många av våra enthusiaster: Svenska DIY E-juice Gruppen.
- På Youtube finns en kanal som heter DIY or DIE som har många matnyttiga videos.

Allt du behöver för DIY köper du säklart på eSmokes.se, hitta DIY i menyn och navigera dig vidare.
Var hittar jag recept för DIY E-juice?

De flesta som blandar egen e-juice utgår ifrån ett recept, för att få ett så bra resultat som möjligt. Jämför med om du ska baka en kaka, det blir mycket enklare med recept. Men det går även att blanda hejvilt också. Det finns otaliga forum och grupper på Facebook, till exempel Svenska DIY E-juice Gruppen där folk delar med sig av recept för sina bästa e-juice de blandar själva. Det går även att googla på ”valfri e-juice + DIY recipe”, eller ”valfri e-juice + clone recipe” så får du upp mängder med förslag.

Andra stora receptsamlingar online är:
- E-liquid-recipes.com
- 99juices.com
- DIY or Die Vaping
- Reddits DIY E-juice subreddit

Hur steepar och breathar jag min e-juice?

Steeping är processen att låta e-juicen vila under en tid för att förhöja smakerna, att jämföra med att låta ett gott vin åldras. Till steeping kommer även breathing som handlar om att släppa in syre i e-juicen, något du aldrig bör göra mer än 12 timmar i sträck då smaker och nikotinstyrka successivt kommer avta. Denna procedur går att applicera både på DIY e-juice, såväl som färdigblandad.

Det finns många sätt att steepa och breatha e-juicer, ett sätt är så här:
- Låt flaskan stå med korken stängd i ett mörkt och svalt utrymme mellan 3-7 dagar (beroende på hur bra tålamod du har).
- Ta fram flaskan, skaka den, öppna korken och släpp in syre i 12 timmar.
- Sätt på korken, skaka, låt stå i ett dygn.
- Smaka av och repetera steg 2 & 3 tills du är nöjd med smaken.

Det finns många sätt att steepa och alla gör på olika sätt, men alla har en sak gemensamt: tålamod. E-juice är en blandning av PG, VG, nikotin, alkohol, aromer och vatten. För nyblandade DIY e-juicer, alternativt e-juicer som stått still en längre tid, kan blandningen separera och sjunka till botten. När du skakar flaskan homogeniserar du blandningen och kort och gott skakar den till liv igen.

Vad är skillnaden på single flavor essenser och färdigblandade essenser?

Det är rätt enkelt faktiskt. Det som kallas single flavor essenser är sådana som är tänkta att ingå i ett recept, exempelvis från Capella, Flavorah, Flavor West, FlavourArt, Inawera eller TFA. Du letar upp ett recept som visar exakt hur många ml av varje essens som skall ingå tillsammans med basvätska. 

Exempel på hur ett recept kan se ut:
DIY E-juice recept
Klicka här för att läsa mer på e-liquid recipe om just receptet ovan.

En färdigblandad essens är precis som det låter, den är färdigblandad och du tillsätter endast basvätska för att få fram en färdig e-juice. Exempel på märken är Big Mouth, Chuff Town, Mount Baker Vaper eller Vampire Vape.

Vad är basvätska?

Utöver smakessenser behöver du basvätska i PG, VG eller VPG för att blanda din egen e-juice. Våra stora nikotinfria basvätskor kommer från Chemnovatic vilka är ett europeiskt kemiskt företag baserat i Polen som specialiserat sig på bearbetning av nikotin. Chemnovatics produkter är bland de mest respekterade och ofta används av dem som blandar sin egen e-juice, och därmed vårt val att sälja deras produkter inom vårt sortiment.

Klicka här för att köpa basvätska
Klicka här för att köpa basvätska