Sign in

Please enter your email below and we will send you a new password.

Sign in with

Other Login
Loading...

Lär dig felsöka din tank och dina coils samt hur du åtgärdar vanliga felLär dig felsöka din tank och dina coils samt hur du åtgärdar vanliga fel
Tanken som sitter på din e-cigarett är den delen som både håller din e-juice, men också den coil som är ansvarig för att ånga skall produceras.

Det kan hända att din e-cigg läcker, eller coilen smakar bränt. Då är det viktigt att veta hur du fixar problemet. Oftast är det inga stora problem, det gäller bara att veta vad som strular och vilka åtgärder du bör ta för att fixa din läckande e-cigg.
« Gå tillbaka till vanliga produktfrågor.

Min tank läcker som ett såll

Att en tank läcker kan bero på en mängd olika saker, det vanligaste är dock att coilen inte är åtskruvad ordentligt, eller förbrukad. Testa alltid själv att lösa problemet innan du kontaktar oss.

- Kolla dina o-ringar. Först bör du säkerställa att din tank inte saknar eller har skadade o-ringar, då håller tanken inte tätt och kan vara orsaken till ditt läckage. Testa detta genom att stänga luftflödet och ta ett bloss utan att aktivera din mod, kan du ta ett bloss är en packning borta eller skadad.

- Skruva åt coilen. Sen bör du se ifall din coil är iskruvad korrekt i basen, om den inte sitter stenhårt kan e-juice leta sig från tanken förbi coilen och ner till luftflödet där läckage brukar uppstå.

- Töm överflödig e-juice. Kolla om luftflödet har e-juice i sin kammare, det händer alla tanks att lite ejuice är där. Sätt lite papper runt tanken och snärta med handleden, på så vis får du e-juicen i pappret än på dina kläder.

Min e-cigarett smakar skogsbrand

Om du får en bränd smak av din e-cigarett så är det för att bomullen inuti din coil har bränt. Det innebär inte att bomullen har brunnit, utan att bomullen antingen inte kan absorbera mer ejuice (för gammal) eller så har den inte varit dränkt av e-juice när coilen hettats upp. Summan av den kardemumman är att en väldigt varm coil på torr bomull leder till att den bränns.

Kolla punkterna nedan:

- Kedjevejpa inte. Genom att du vejpar oftare än bomullen hinner absorbera e-juice kommer du efter några snabba bloss bränna coilen. Du måste låta bomullen hinna bli blöt av e-juice mellan blossen.

- Ta inte så hetsiga bloss. Om du tar för långa eller för hetsiga bloss hänger inte coilen med, och chansen att du tar en puff på torr bomull blir större. Lugna ner dig med blossen.

- Kör lägre VG-halt på juicen. Alla tanks klarar olika hög VG, om du använder 80% VG i en enklare e-cigarett är chansen stor att coilen inte är byggd för det. Det innebär att e-juicen är för tjock för att tränga in till bomullen, och du kommer bränna coilen fortare än Lucky Luke drar mot sin egen skugga.

- Coilen är kaputt. Bomullen kan inte absorbera mer e-juice. Din coil har enkelt gjort sitt, bomullen pallar inte mer.

Oavsett ovan anledning är det dags att byta coil, och kanske även vejpteknik.

Min tank spottar mig i munnen

Spitback, eller spitting, är helt enkelt när supervarma droppar e-juice far iväg från tanken och enda utgången är via drip tipen. Man kan säga att e-juicen kokar istället för vaporiseras. Detta kan du lösa genom att:

- Primea inte din coil så mycket. För mycket e-juice i kammaren skapas läckage och spitback. Primea inte för lite och inte för mycket, hitta ett läge som fungerar för din coil och din tank. Har du primeat för mycket kan du pulsera din fire-knapp ett par ggr innan du tar ett bloss, då är den överflödiga e-juicen borta när du tar ett riktigt bloss.

- Reducera ditt eget luftflöde. Om du tar dina bloss för snabbt och hårt tvingar du coilen att skicka in mer e-juice i kammaren, där risken för spitback och läckage ökar mångfaldigt. Ta lugnare bloss och låt coilen jobba i den takt den är byggd för. Du kan även testa att stänga tankens luftflöde aningen för att få en annan känsla. 

- Byt e-juice. Tjockare e-juice (hög VG-halt) rinner långsammare än PG-baserade ejuice som är mycket tunnare. Chansen att e-juice rinner till kammaren (och spitback/läckage) är mindre med e-juicer som har en hög VG-halt.

- Höj watten. Om du drar för hårt kanske du har för låg watt. Om du höjer watten behöver du inte ta lika hårda bloss, för du låter då tanken göra jobbet åt dig.