✓ Snabb frakt ✓ Klarna & Swish

ToppbetygGoogle & Facebook

Mina Sidor

Tips från coachen

Hjälp

Våra osociala medier

Norsk?

For å sjekke ut med Klarna til Norge, må du velge NOK som valuta.En enklare variant av e-cigarett med batteri och pod. Används vanligen med 14-20mg nikotinsalt e-juice.

Kraftfullare modell med mod och tank. Används för högre effekt, oftast ihop med shortfills med nikstyrka på 0-6mg.

Enklare modell än en reglerbar vape men med samma princip. Används ofta med
0-12mg e-juice.

En engångsvape kommer fylld med e-juice, med eller utan nikotin. Kasseras efter användning.

Nyheter

E-juice med nikotinsalt

Shortfills

En shortfill är en nikotinfri e-juice med utrymme för nikotinshots för 3-6mg nikotinstyrka.

Nikotinsalt

E-juice baserat på nikotinsalt för podsystem, finns med 14-20mg nikotinstyrka.

MTL Shortfills

En MTL shortfil är en nikotinfri e-juice som endast består av essenser, med nikotinshots kan den nå 6-12mg.

eSmokes Juice

Med 10 års erfarenhet har vi tagit fram över 20 egna smaker, finns som 4/20ml MTL & 40/100ml shortfill.

Engångsvapes

esmokes ny hemsida

Köp din vape online

Vi har varit online i över ett decennium och kört fysisk butik i snart 7 år. Vi har upplevt toppar och dalar och är under 2024 på toppen av vårt game, vi har aldrig varit så bra som nu.

Köp dina e-cigaretter i Sverige

E-cigaretter i Sverige

För att vår bransch ska kunna fortsätta vara stark är vi Svenska handlare beroende av alla våra trogna kunder. Lägg några kronor extra och köp dina produkter i Sverige.

köp e-cigaretter med klarna och swish

Säker betalning för e-cigg

Betala med Klarna eller Swish i Sverige. För Norge kan vi erbjuda betalning med Klarna. OBS; välj NOK som valuta i toppmenyn på datorn eller i mobilmenyn längst ner.

Köp vapes, ejuice, e-vätska på eSmokes.se

eSmokes.se har varit aktiv online sedan tidigt 2013 och är stolta över att ha en fysisk vapeshop i Malmö. Under åren har vi bokstavligen stöttat tiotusentals kunder att övervinna rökningen för gott.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av vapes och podsystem för nybörjare som söker sitt första startpaket, samt mods och de senaste tankarna för er som strävar efter smakupplevelser och imponerande moln. Vårt sortiment av smaker inkluderar ett brett urval av e-juicer, shortfills och dubbelt så många essenser.

När du handlar på eSmokes.se kan du förvänta dig snabba leveranser, där vi skickar varje vardag om din beställning läggs före klockan 13:00. Beställningar som görs under helgen skickas på måndag. Vi erbjuder flexibla betalningsalternativ, inklusive Klarna och Swish. När ditt paket har överlämnats till PostNord, får du ett e-postmeddelande med ett spårnummer.

Åldergräns på vape

Faktiskt var det först år 2020 som det blev olagligt att sälja e-cigaretter till minderåriga. Trots detta har vi konsekvent i över 10 år krävt legitimation och implementerat online-spärrar för att förhindra köp av våra produkter.

Utan ett visst antal gråa hår kommer du inte kunna köpa varken nikotinbaserade eller nikotinfria e-juicer, pincetter eller bomull från vår fysiska butik. För att genomföra ett köp på www.esmokes.se måste du vara minst 18 år gammal. Denna regel gäller både i vår fysiska butik och online och tillämpas utan undantag. Vi strävar efter att upprätthålla höga standarder för ansvarsfull försäljning och främja en hälsosam användning av våra produkter.

Kan man sluta röka med e-cigg?

Det är väldigt individuellt, men ja. De allra flesta du ser som vejpar har tidigare varit rökare, för många har e-cigaretter varit det enda som fungerat för dem. Det finns otaliga vetenskapliga studier som ställt olika metoder för att sluta röka mot varandra, e-cigaretter står som vinnare i alla.

Det som gör e-cigaretter så effektivt för att sluta röka är att du får behålla vanan, och det beroenframkallande, men i sammahanget harmlösa, nikotinet. Samtidigt som din kropp får behålla nikotinet har den möjlighet att rensa ut de tusentals gifter cigaretterna släpat in i din kropp. Utan att behöva få abstinens har du utan att ens märkt det slutat röka. En månad eller två in i vejpandet är det sen dags att trappa ner nikotinet för att slutligen lägga ner även e-cigaretten.

Vi rekommenderar att du pratar med folk på sociala medier, eller i din direkta omgivningar, och hör hur deras erfarenheter ser ut. Det viktigaste är att en e-cigarett inte innehåller någon tjära, cancerogena ämnen och det finns inget som heter andrahandsånga som kan skada personer i din omgivning. En e-cigarett innehåller endast smakämnen, vatten och nikotin.

Kontakta oss om du behöver hjälp att välja din första e-cigarett.

Finns det några omdömen om eSmokes?

Ja absolut! Eftersom vi hållt på sen 2013 så finns det en hel del godbitar som recenserat oss. Du kan läsa, och recensera, oss på Trustpilot, Facebook och hos Google finns både vår vapebutik i Malmö och vår vapebutik i Lund.

Vad är en vape och hur fungerar en den?

Ett e-cigarett startpaket är en komplett uppsättning av nödvändiga komponenter för nybörjare inom vaping. Dessa paket är utformade för att göra övergången från traditionella cigaretter till e-cigaretter smidig och enkel. Vanligtvis inkluderar ett startpaket en återanvändbar e-cigarettmod, laddningsbara batterier, en laddare, och ibland även en eller flera förångartankar eller pods.

Ett podsystem är en kompakt och användarvänlig typ av e-cigarette, utformat för enkel och bekväm vaping. Systemet består av en liten enhet, kallad pod, som innehåller både e-juice och en förinstallerad coil. Podsystem är perfekta för nybörjare och vapers som prioriterar portabilitet. Dessa enheter har ofta automatisk dragaktivering, vilket eliminerar behovet av knappar. Podsystem är idealiska för MTL (Mouth-to-Lung) vaping och ger användarna en smidig övergång från traditionella cigaretter till e-cigaretter.

Har ni fysiska vapebutiker / vape affär?

Vi älskar att vejpa, och gör vårt bästa för att leda över rökare till den ljusa sidan. Utöver sajten har vi även en stor butik i Malmö som vi öppnade 2016, där har vi även ett cafe. Våra butiker i Lund (2018-2022) och Göteborg (2019-2020) har vi dessvärre fått stänga genom åren som gått. Vi har samma pris online som i butik. Klicka här för att läsa mer om butikerna, se adresser och öppettider.

Beställa e-cigg online & hämta i butik

Gör så här för att beställa online, och hämta i butik:
  • Lägg dina produkter i varukorgen som du vill köpa.
  • Gå till kassan
  • Mata in dina adressuppgifter.
  • Välj fraktalternativet: ”Hämta i butik: Malmö”.
  • När din order är packad så uppdaterar vi dig via e-post.
Jag har beställt, när kan jag hämta?
Vanligen kan du hämta senare samma dag, invänta bekräftelsemailet.

Behöver jag visa leg?
Japp. Du behöver alltid visa giltig legitimation när du hämtar din beställning. Hämtar du åt någon annan behöver du visa både din och mottagarens legitimation.

Är vape eller e-cigg farligt?

Englands motsvarighet till vårt Läkemedelsverk, Public Health England (PHE) fastslog i en studie som publicerades sensommaren 2015 att e-cigaretter är cirka 95% mindre skadligt än rökning av traditionella cigaretter. Denna studie är globalt erkänd som tillförlitlig och blivit lite av ett referensverk att länka till när frågor gällande e-cigaretter och säkerhet kommer på tal.

Studien menar att det inte finns några som helst bevis på att e-cigaretter skulle agera som en inkörsport till rökning, varken för barn eller icke-rökare. Av Englands 3 miljoner vejpare är i stort sett alla före detta rökare som lyckats sluta röka med hjälp av e-cigaretter. PHE uppmanar alla övriga rökare att även dem byta till e-cigaretter då det visats vara effektivt. Englands regerings myndighet för folkhälsa skulle aldrig göra ett sådant uttalande om de inte var säkra på sin sak, därför känner vi oss trygga med att referera till denna artikel.

I samma studie påvisas även att 50% av Englands befolkning tror att e-cigaretter är minst lika skadligt som cigaretter och menar att ”Problemet är att människor fortfarande tror att e-cigaretter är minst lika skadliga, vilket hindrar miljoner rökare från att sluta röka med hjälp av e-cigaretter.”. Vidare konstaterar studien att ”Rökning är Englands mördare nummer ett, e-cigaretter är inte helt riskfria men i jämförelse med rökning visar all forskning på att e-cigaretter endast utgör en bråkdel av hälsofaran.”.

Läs studien ”E-cigarettes: an evidence update” i sin helhet här.

Vilken vape är bra för nybörjare?

Om vapes är en helt ny värld för dig, så är det bästa sättet att komma igång att investera i ett komplett startpaket. Utbudet av dessa paket är omfattande, och vi föredrar att inte länka till specifika modeller eftersom det ständigt släpps nya och förbättrade versioner. De flesta startpaket som introduceras på marknaden använder så kallade sub ohm-tanks, vilket innebär att de använder en spole med låg ohm, vilket i sin tur genererar kraftfulla smaker och rik ånga.

För de som inte är intresserade av stora moln finns det också något som kallas podsystem som är en mindre variant där fokus ligger mer på smakerna och lägre effekt. När du väljer ditt startpaket är det också viktigt att kolla om batteriet är inbyggt eller om det använder separata batterier. Om det är det senare bör du även köpa batterierna separat. Vi strävar efter att göra din övergång till e-cigaretter så smidig som möjligt och erbjuder råd och vägledning för att hjälpa dig hitta det bästa alternativet för dina preferenser och behov.

Vilken e-juice ska jag välja?

Sedan marknaden reglerades har vi tydligt skilt på e-juice och shortfill, där e-juice innehåller nikotin och shortfill är nikotinfri. 

E-juice: E-juice med nikotin får max vara 10ml stor och lämpar sig bäst för äldre enheter eller nyare podsystem. E-juicen finns i olika nikotinstyrkor, såsom 6mg, 12mg, 18mg och 20mg för traditionellt nikotin och 14-20mg för nikotinsalt.

Shortfill: En shortfill är en nikotinfri e-juice som kommer i en större flaska vilket ger utrymme att tillsätta en eller flera nikotinshots som gör shortfillflaskan nikotinhaltig. Moderna och mer avancerade vapes använder oftast sub ohm-coils, vilka har en kraftigare effekt jämfört med äldre enheter eller podsystem. Detta innebär att du får i dig mer nikotin och därför behöver en lägre styrka vilket gör att shortfills lämpar sig bäst. 

Förutom vanliga shortfills finns också MTL-shortfills som endast består av essenser, vilka du sedan tillsätter nikotinshots för att uppnå 12-13.3mg nikotinstyrka.

MTL shortfill eller e-juice med nikotinsalt?

Många vejpare som använder podsystem står inför valet mellan en 12mg MTL (Mouth-to-Lung) shortfill och en 14mg nikotinsalt, och kostnaden är en faktor som inte bör ignoreras. Genom att välja en 12mg MTL shortfill framför en 14mg nikotinsalt kan användarna dra nytta av både kostnadsbesparingar och en anpassningsbar vejp.

En av de framträdande fördelarna med 12mg MTL shortfills är möjligheten till graduell justering av nikotinnivåerna. Medan en 14mg nikotinsalt erbjuder en specifik styrka utan utrymme för finjustering ger MTL shortfills användarna flexibilitet att börja med en lägre nikotinnivå och successivt öka vid behov. Detta möjliggör en mer anpassningsbar och individuellt skräddarsydd upplevelse.

En betydande faktor att överväga är den ekonomiska aspekten av att välja en 12mg MTL shortfill jämfört med en 14mg nikotinsalt. MTL shortfills, som oftast är tillgängliga i större volymer, erbjuder användare en kostnadseffektivare lösning per milligram nikotin jämfört med nikotinsalter. Genom att investera i en MTL shortfill får användarna mer värde för sina pengar och kan njuta av en längre varaktighet mellan köp.

Snabb frakt från 29kr

Eller köp online & hämta i butik

Öppet köp i 14 dagar

Returnera online eller i butik

Lång erfarenhet i branschen

9 år senare har vi koll på läget.

Klarna eller Swish

Alla betalsätt är alltid gratis

Wishlist 0
Continue Shopping